Det är mycket snack i media just nu om att flyktingar går före i bostadskön på grund av svensk lag och att många därmed går miste om en lägenhet.

Vi har bilvit 150 000 fler i landet, trots allt – och alla är tänkt ska gå före dig i bostadskön enl. svensk lag ifall jag tolkat den rätt.

Det känns inte helt rättvist måste jag säga, men jag lyckades själv få tag på en lägenhet efter att krisen började.

Detta är för snart 2 år sedan – 2016.

På den tiden var det fortfarande tufft att skaffa sig en lägenhet i min hemstad – Göteborg – men jag fick till det ändå!

Som svar på frågan vet jag faktiskt inte ifall det är som så att flyktingar får hyresrätter innan svenskar, allt jag vet är att det enligt svensk lag är som så att flyktingar helt enkelt har rätt till boende som nya medborgare i Sverige vilket är fullt förståeligt.

Skulle jag kunna ge någon ett tips i hopp om att den som läser det här lyckas få till något så vore det att kontakta privata hyresvärdar.

9 av 10 privata hyresvärdar behöver inte välja sina nya hyresgäster baserat på kötid utan baserat på andra kriterier såsom lön och tidigare referenser.

Privata hyresvärdar – när det kommer till att söka lägenheter – är som en helt ny värld där ingen tidigare öppnat dörren.

Pröva själv – hör av dig till privata hyresvärdar i din stad och se ifall du kan få till en visning.

Det är inte omöjligt, trots att media gärna påstår att det råder en bostadskris.

Vilket det gör.

Jag säger bara att det är möjligt att få en lägenhet ändå. Kör bara!

Sarah heter jag. Brinner för lägenheter, i synnerhet hyresrätter och hyresvärdar men privata hyresvärdar allra mest! Hoppas du giller inläggen i BSKB och att du lyckas lösa lägenhet.